فهرست مطالب

دانشور پزشکی - پیاپی 84 (دی 1388)

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 84 (دی 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/10/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد مهدی عطار پور یزدی، محمد کمالی نژاد، نسیم سادات فلوایی صفحه 1
    مقدمه و هدف
    زخم سوختگی محل مناسبی برای بروز عفونت های مقاوم به درمان است، بنابراین تحقیق در زمینه به دست آوردن داروهای موثر بر این عفونت ضروری به نظر می رسد. هدف از انجام این مطالعه، شناسایی اثر ضد باکتریایی عصاره متانولی ریزوم زردچوبه بر باکتری های جدا شده از عفونت زخم سوختگی و مقایسه آن با اثر آنتی بیوتیک های منتخب بوده است. روش تحقیق: ابتدا از ریزوم گیاه، عصاره متانولی تهیه گردید. سپس فعالیت ضد باکتریایی آن بر علیه 8 نوع باکتری جدا شده از عفونت زخم سوختگی 100 بیمار ابتدا به روش چاهک و سپس رقتهای متوالی در آگار بررسی شد. همچنین MIC (Minimum Inhibitory Concentration) عصاره تعیین گردید. اثر آنتی بیوتیکهای منتخب به روش دیسک بررسی و برای مقایسه نتایج، آزمون آنووای تک متغیره استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد، عصاره گیاه بر علیه 80 درصد از Pseudomonas aeruginosa، 69 درصد از Acinetobacter و بیش از 75 درصد از سه گونه Staphylococcus موثر است.MIC عصاره برای باکتری های مذکور به ترتیب 95/13، 55/14 و 7/3 mg/ml بود، در حالی که اکثر نمونه ها به آنتی بیوتیک ها مقاوم بودند. تفاوت اثر آنتیبیوتیک و گیاه برای تمام آنها (P<0/05) معنادار بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که عصاره متانولیزردچوبه اثر ضد باکتریایی خوبی بر علیه اغلب باکتری های جدا شده از عفونت زخم سوختگی دارد. به هر حال ما به مطالعات بیشتری به صورت آزمایشگاهی و بالینی نیاز داریم.
    کلیدواژگان: زردچوبه، عصاره متانولی، باکتریهای زخم سوختگی
  • بتول موسوی، محمدرضا سروش، مهدی معصومی، زهره گنج پرور، علی منتظری صفحه 11
    مقدمه و هدف
    مراقبت از افراد ناتوان یا مبتلا به بیماری های مزمن معمولا با افزایش آسیب های جسمی، افسردگی، استرس و اضطراب همراه است. هدف از انجام این مطالعه تعیین کیفیت زندگی همسران جانباز که نقش اصلی را در مراقبت از این افراد بر عهده دارند، بود.
    مواد و روش ها
    ارزیابی کیفیت زندگی با استفاده از پرسش نامه SF-36 در 234 نفر از همسران جانباز با قطع عضو در هر دو اندام تحتانی انجام شد. برای مقایسه و تحلیل داده ها از تست آماری One sample t test و Independent t-test استفاده شد.
    نتایج
    میانگین سنی همسران جانباز با قطع عضو برابر5/39 با انحراف معیار 3/6 سال بود. در ارزیابی کیفیت زندگی کمترین میانگین مربوط به درد جسمانی(96/24±58/53) و بیشترین میانگین نمره مربوط به عملکرد جسمانی(88/21 ± 62/76) بود. کیفیت زندگی همسران جانباز به طور معناداری از نرمال جامعه زنان ایرانی پایین تر بود. تحصیلات بالاتر از دیپلم و اشتغال در همسران با کیفیت زندگی بالاتری همراه بود. همسران جانبازانی که سابقه بستری در طول یک سال قبل از مطالعه را داشتند به طور معناداری، میانگین نمره پایین تری را در حیطه سلامت روان و مقیاس سلامت روان داشتند.
    کلیدواژگان: همسر جانباز، قطع عضو اندام تحتانی، کیفیت زندگی، جنگ
  • محسن جعفری، محمدحسین خباز، ناهید بیژه صفحه 19
    مقدمه و هدف
    نسبت قدرت همسترینگ به چهارسررانی (H/Q) یکی از مهم ترین عوامل خطرزای انواع آسیب های زانو به شمار می آید. هدف از انجام این تحقیق، مقایسه میزان H/Q در زنان ورزشکار و غیرورزشکار بود.
    مواد و روش ها
    آزمودنی های این تحقیق 28 زن ورزشکار(16 والیبالیست و 12 تکواندوکار) با میانگین سن، قد و وزن 03/5±21/20سال، 73/5±48/163سانتیمتر و 01/7±74/57کیلوگرم و 12 زن غیرورزشکار با میانگین سن، قد و وزن 9/1±5/21سال، 19/4±160سانتیمتر و 64/6±8/52کیلوگرم بودند. برای ارزیابی پارامترهای عملکردی عضلات همسترینگ و چهارسررانی از دستگاه دینامومتر ایزوکینتیک کینکام استفاده شد. پس از مشخص شدن نرمال بودن توزیع داده ها(با استفاده از آزمون کولوموگروف اسمیرنوف) از آزمون تی مستقل برای بررسی اختلاف بین گروه ها استفاده شد(P<0.05).
    نتایج
    تجزیه و تحلیل آماری داده ها نشان داد بین میانگین اوج گشتاور H/Q در ورزشکاران و غیرورزشکاران از لحاظ آماری تفاوت معناداری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    ورزش منظم به تنهایی عامل اصلی در تثبیت تعادل زانو نبوده و تمرینات ورزشی باید به گونه ای طراحی شوند که تعادل عملکردی عضلات همسترینگ و چهارسررانی جهت پیشگیری از آسیب زانو برقرار شود.
    کلیدواژگان: H، Q، همسترینگ، چهارسررانی، اوج گشتاور، انقباض درون گرا
  • پوپک ایزدی، محمد ابراهیم یارمحمدی، ناهید خلدی، بابک ایزدی، ساسان اناری، ناصر یزدی، مرتضی سدهی صفحه 27
    هدف
    هدف از این مطالعه ارزیابی تاثیر مکمل خوراکی روی به همراه کوآموکسی کلاو بر درمان اوتیت میانی با تجمع مایع در مقایسه با کوآموکسی کلاو به تنهایی است. تاثیر آن 3 و 6 هفته پس از تجویز مورد ارزیابی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه کارآزمایی بالینی مداخله ای دوسوکور، کودکان 4 تا 14 سال که به دلیل اوتیت میانی با تجمع مایع، به درمانگاه گوش و حلق و بینی ارجاع شده بودند، بطور رندوم به دو گروه روی و گروه پلاسبو تقسیم شدند. کودکان در بدو ورود و پس از 3 هفته از درمان با اتوسکوپی و تمپانومتری مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای کودکانی که پس از 3 هفته، به طور کامل درمان نشده بودند، درمان به مدت 3 هفته دیکر تمدید شد (در کل 6 هفته).
    نتایج
    52 کودک وارد مطالعه شدند که از این تعداد 29 نفر در گروه روی و 23 نفر در گروه پلاسبو قرار گرفتند. در پایان اولین دوره درمان (3 هفته) 1/62درصد کودکان در گروه روی بهبودی بالینی نشان دادند در حالیکه در گروه پلاسبو معادل 5/43درصد بود. از نظر تمپانومتری، در بین دو گروه از نظر آماری تفاوت معنا داری وجود نداشت. پس از دومین دوره درمان (6 هفته) نیز از لحاظ بهبودی بالینی و تمپانومتری تفاوت آماری مهمی بین دو گروه وجود نداشت، اما میزان بهبودی در گروه روی به طرز قابل توجهی بهتر از گروه پلاسبو بود. تجویز روی با مدت زمان درمان (3 هفته و 6 هفته) نیز رابطه آماری معنا داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    اگرچه در این مطالعه تجویز مکمل خوراکی روی از لحاظ آماری تاثیری بر درمان اوتیت میانی با تجویز مایع نداشت، اما میزان بهبودی در گروه روی بهتر ازگروه پلاسبو بود، به ویژه با تجویز طولانی تر روی (6 هفته در برابر 3 هفته) این تاثیر بهتر بود. با توجه به یافته های فوق به نظر می رسد مطالعات بیشتر در زمینه تاثیر مکمل خوراکی روی بر درمان اوتیت میانی با تجمع مایع، لازم باشد.
    کلیدواژگان: مکمل خوراکی روی، اوتیت میانی با تجمع مایع، تمپانومتری
  • اعظم پهلوان صادق *، حسنعلی بختیار نصرآبادی صفحه 35
    مقدمه و هدف

    قدمت توجه به موضوع شادی به درازای تاریخ خلقت بشر است، زیرا آدمی همواره به دنبال رهایی از دردها و رنج ها و تغییر وضعیت خود از حال بد به حال خوب بوده است. پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر شادمانی و تعیین اثربخشی آموزش برنامه شادی فوردایس در مورد خانواده های شهدا و ایثارگر صورت گرفت. برای محدود نمودن مسئله پژوهشی صرفا عوامل فردی، اجتماعی و خانواده مطالعه شد.

    مواد و روش ها

    تحقیق پیرو طرح مداخله ای بود. برای دستیابی به اهداف پژوهش از بین خانواده های شاهد و ایثارگر شهرکرد تعداد 80 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. جمع آوری اطلاعات با پرسشنامه های استانداردشده شادی فوردایس و محقق ساخته عوامل موثر بر شادی به ترتیب با پایایی های حاصل از آلفای کرونباخ به میزان 81/0 و 87/0 و با میزان همبستگی 84/0 با پرسشنامه های هم سنخ و روایی موردنظر کارشناسان صورت گرفت. تحلیل داده ها با آزمونهای آماری تحلیل رگرسیون چندگانه و «تی» نمونه های مستقل انجام شد.

    نتایج

    عامل فردی با ضریب بتای 181/0 و سطح معناداری 05/0 و عامل خانواده با ضریب بتای 013/0- و سطح غیرمعنا دار 868/0 به ترتیب بیانگر نقش اثربخش و غیراثربخش این عوامل در تبیین واریانس نمره شادی می باشند. استفاده از آزمون تی نمونه های مستقل تفاوت معنا دار آماری را بین نمره شادی دو گروه آزمایش و کنترل نشان داد.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان داد که عامل فردی از میان عوامل سه گانه می تواند در تبیین واریانس متغیر ملاک نقش داشته باشد و آموزش برنامه شادی فوردایس بر افزایش میزان شادمانی خانواده های شهدا و ایثارگر موثر است.

    کلیدواژگان: برنامه آموزش شادی فوردایس، عامل فردی، عوامل سه گانه، شاهد و ایثارگر
  • حسن زیرکی زنگبار، حسن عشایری، محمد کمالی، فرانک علی آبادی صفحه 47
    مقدمه
    درمان و توانبخشی ناتوانی های مربوط به مهارت های ظریف انگشتی بیماران مبتلا به فلج مغزی اغلب کاری دشوار و چالش برانگیز است. بنابراین بهره گیری از یک روش مداخله ای آسان و مؤثر مانند موسیقی درمانی برای تکمیل روند توانبخشی این بیماران بسیار ضروری به نظر می رسد.
    هدف
    پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر محرک های ریتمیک- ملودیک بر مهارت های ظریف انگشتی کودکان مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک انجام شده است.
    مواد و روش ها
    20 کودک (9دختر و 11 پسر) مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک در محدوده سنی 7 تا 12 سال در این مطالعه نیمه تجربی شرکت داده شدند. 10 نفر از آنها به طور تصادفی در گروه آزمایش و مابقی در گروه کنترل قرار گرفتند. مداخله موسیقی برای گروه آزمایش انجام گردید. قبل و بعد از مداخله سطح مهارت های ظریف انگشتی هردو گروه با استفاده از آزمون پردوپگ برد ارزیابی گردید. اطلاعات بدست آمده با استفاده از آزمون یو من ویتنی و رتبه های علامت دار ویلکاکسون تجزیه تحلیل گردیدند.
    نتایج
    نتایج نشان دهنده افزایش معناداری در میانگین امتیازات مهارت های ظریف انگشتی گروه آزمایش قبل و بعد از انجام مداخله در مرحله سوم، چهارم و پنجم از تست پردوپگ برد بود (P<0/05)، در حالی که در مرحله اول و دوم این تفاوت معنادار نبود (P>0/05).
    نتیجه گیری
    فعالیت های موسیقیایی استفاده شده در این مطالعه باعث بهبود مهارت های ظریف انگشتی دو طرفه شده، اما روی مهارت های انگشتی یک طرفه تاثیری نداشته است.
    کلیدواژگان: محرک های ریتمیک، ملودیک، موسیقی درمانی، مهارت های حرکتی ظریف، مهارت های ظریف انگشتی، فلج مغزی اسپاستیک
  • علیرضا سلطانیان، سقراط فقیه زاده، عباس گرامی، داریوش مهدی برزی، جینگ چنگ صفحه 55
    مقدمه و هدف
    یکی از توانمندترین مطالعات در بررسی اثرات دارویی، کارآزمایی های بالینی دو سوکور می باشد. عدول از پروتکل مطالعه تحلیل داده ها و نتایج را بسیار دشوار می کند. یکی از مشکلات رایج که در مراحل عملیاتی کارآزمایی های بالینی (خصوصا مطالعاتی که مداخله بصورت تجویز دارو است) رخ می دهد عدم مصرف دوز کامل دارو تا پایان مطالعه می باشد(non-compliance). محققان در تحلیل نتایج کارآزمایی های بالینی وقتی که عدم تمکین وجود دارد از تحلیل intention-to-treat (ITT) استقاده می کنند. که در صورت وجود عدم تمکین از سوی بیماران، برآوردهایی با دقت کمتر ارائه می کند. در این مطالعه اثر درمان را درمقایسه با دارونما در حضور عدم تمکین بیماران تعدیل خواهیم نمود.
    مواد و روش ها
    در این مقاله از داده های مطالعه مهدی برزی استفاده شده است که یک کارآزمایی بالینی متقاطع دوسوکور بوده که در آن 42 بیمار مبتلا به استئوارتریت زانو شرکت داشته و اثر ضددردی و بهبود عملکرد بیماران را با استفاده از داروی گیاهی مذکور به مدت سه هفته در مقایسه با مصرف دارونما مورد بررسی قرار گرفته است. برای تعدیل اثر عدم تمکین بیماران سعی شده با استفاده از یک مدل آماری که نویسندگان آن را پیشنهاد نموده اند برآورد شرطی Intention-to-Treat محاسبه شود.
    نتایج
    از 42 بیمار شرکت کننده در پژوهش حاضر سی نفر (4/71 درصد) زن بود. متغیرهای پیش زمینه ای مانند جنس، سن، تحصیلات، وزن و قد در شروع مطالعه در دو گروه درمانی مرهم مفاصل و پلاسیبو یکسان بود. نسبت عدم تمکین در دوره های اول و دوم مطالعه مهدی برزی به ترتیب برابر با 7/35 و 8/23 درصد بود که بر اساس آن ها تحلیل ITT تعدیل شد. خطای معیار و اماره نسبت درستنمایی براساس مدل پیشنهادی به مراتب کوکتر از مدل استاندارد بود.
    نتیجه گیری
    با به کار بردن مدل آماری پیشنهاد شده، تفاوت بین اثرات داروی مرهم مفاصل و دارونما مشهودتر می شود.
    کلیدواژگان: کارآزمایی بالینی متقاطع، Intention، to، Treat، عدم تمکین، تحلیل مؤلفه های اصلی
  • بهزاد ایمنی، سیما کرمانشاهی، سید کمال موسوی صفحه 63
    مقدمه
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است که در بخش سوختگی یکی از بیمارستان های همدان با هدف تعیین تاثیر به کارگیری پانسمان هیدروکلوئیدی و سیلورسولفادیازین یک درصد بر وضعیت زخم سوختگی درجه دو انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش 30 نفر بیمار که دارای دو زخم سوختگی بودند، یک زخم به عنوان آزمون (پانسمان با ژل کتیرا) و زخم دیگر به عنوان شاهد (پانسمان با سیلورسولفادیازین نقره 1 درصد) شرکت داشتند. ابزار بررسی در این مطالعه، شامل پرسشنامه مربوط به اطلاعات دموگرافیک و زخم سوخته چک لیست تعیین وسعت درصد سوختگی، چک لیست تعیین میزان ترمیم زخم سوختگی و چک لیست تعیین شدت درد بود، و در هر بار تعویض پانسمان، پر شده اند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون «تی» زوجی و کای دو و فیشر استفاده شده است.
    نتایج
    نتایج نشان می دهد، مدت زمان ترمیم زمان سوختگی در بیماران در گروه آزمون 06/8 روز و در گروه نتایج شاهد 2/13 روز بوده است که با توجه به آزمون «تی» زوجی، اختلاف معناداری بین دو گروه وجود دارد (000/0=p). همچنین مطالعه انجام شده نشان می دهد، میانگین نمره شدت درد در بیماران گروه آزمون به صورت درد ضعیف (97/1) و در گروه شاهد به صورت درد متوسط (64/3) بوده است و با توجه به آزمون «تی» زوجی تفاوت معناداری بین دو گروه وجود دارد (000/0=p). از نتایج مهم دیگر این است که تمام معیارهای ترمیم زخم سوختگی در دو گروه آزمون نسبت به شاهد اختلاف معنادار است (05/0> P).
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود پانسمان با ژل کتیرا برای سوختگی درجه دو به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: پانسمان هیدروکلوئیدی، ژل کتیرا، سیلور سولفادیازین یک درصد، وضعیت زخم سوختگی
  • عبدالحسین پرنو، رضا قراخانلو، مهدی هدایتی، رضا مهدیان، زینب گرگین صفحه 71
    مقدمه و هدف
    پپتید وابسته به ژن کلسی تونین (CGRP) یک نوروپپتید 37 اسیدآمینه ای است که تولید عمده آن در بافت-های اعصاب مرکزی و محیطی گونه های مهره داران و غیرمهره داران صورت می پذیرد. هدف از این تحقیق بررسی اثر تمرینات ترکیبی و مقاومتی بر میزان CGRP در عضلات کند و تند موش نژاد ویستار بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 23 سر موش نر ویستار (10 ماه سن، خریداری شده از انستیتو پاستور) به طور تصادفی در سه گروه کنترل (7=n)، تمرین مقاومتی (8=n) و تمرین ترکیبی (مقاومتی- استقامتی) (8=n) قرار گرفتند و برنامه تمرینی 12 هفته ای را انجام دادند. در تمرین مقاومتی حیوانات مجبور بودند از یک فنس توری به ارتفاع 2 متر بالا بروند که دو بطری آب در بالاترین نقطه آن قرار داده شده بود. گروه تمرین ترکیبی، ترکیبی از دو تمرین استقامتی (5 روز در هفته، هر روز 60 دقیقه با سرعت 30 متر در دقیقه روی تردمیل) و مقاومتی را انجام می دادند. 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین، حیوانات بیهوش و عضلات نعلی (کند) و درشت نی قدامی (تند) جدا شده و بلافاصله در نیتروژن مایع منجمد و در دمای 70 - نگهداری شدند. اندازه گیری CGRP به روش الایزا انجام شد. آنالیز آماری داده با استفاده از تحلیل واریانس یک طرفه انجام شد.
    نتایج
    بین میزان CGRP عضله ی کند در گروه تمرین ترکیبی و گروه کنترل، همچنین بین میزان CGRP در گروه تمرینی مقاومتی و کنترل در هر دو نوع عضله تفاوت معنادار وجود داشت.
    نتیجه گیری
    تمرینات ترکیبی و مقاومتی موجب افزایش میزان CGRP عضلات شد. ظاهرا محتوای CGRP بیشتر به ماهیت فعالیت و احتمالا شدت و مدت تمرین بستگی دارد تا نوع عضله، به طوری که تمرین مقاومتی موجب افزایش این نوروپپتید در عضلات کند و تند شده است. با توجه به نقش مهم CGRP در تجدید ساختار NMJ، این یافته ها از اهمیت زیادی برخوردارند.
    کلیدواژگان: CGRP، تمرین مقاومتی، تمرین ترکیبی، عضلات تند و کند
  • چکیده انگلیسی مقالات
    صفحه 81
|
  • Mohammadmahdi Attarpouryazdi *, Mohammad Kamalinejad, Nasim Sadat Falvaei Kouchak Page 1
    Background And Objective
    Burn wound is a suitable site for the incidence of resistant infections. Thus, the research for finding of effective drugs against this infection is necessary. The purpose of this study was to determine antibacterial activity of methanolic extract of Curcuma longa rhizome against bacteria isolated from burn wound infections and to compare with effects of selected antibiotics.
    Materials and Methods
    First, a sample of methanolic extract of the plant rhizome was prepared. Then its antibacterial activity against 8 isolates of bacteria from 100 samples of burn wound infection was evaluated by well diffusion and then Agar Serial Dilution method. Also, the MIC (Minimum Inhibitory Concentration) of extract was determined. The effect of selected antibiotics was tested by disk diffusion method. The onava test was used to compare the results.
    Results
    The results demonstrated that the plant extract had been effected against 80% of Pseudomonas aeruginosa, 69% of Acinetobacter and more than 75% of Staphylococcus species. The MIC of the extract for this bacteria was 13.95,14.55 and 3.7 mg/ml respectively,while they were often resistant to selected antibiotics. There was significant difference between the effects of plant and antibiotics on all of them (P<0/05).
    Conclusion
    This study demonstrates that methanolic extract of Curcuma longa have good antibacterial activity against most of bacteria isolated from burn wound infections. However, we need more investigation In vitro and In vivo.
  • Batoul Mousavi *, Mohammadreza Soroush, Mahdi Masoumi, Zohre Ganjparvar, Ali Montazeri Page 11
    Background And Objective
    Family members play a major role in providing care giving assistance to persons with disability. The aim of this study was to assess health related quality of life in war related bilateral lower limb amputees’ spouses. Materials­­ ­­­&­
    Methods
    A group consisting of 234 female were surveyed. The 36-items short-form health survey (SF-36) questionnaire was used to measure quality of life. Demographic data was collected using another questionnaire.
    Results
    The average age of the amputee’s spouses were 39.5 ± 6.3 years. More than half of the subjects were housewife 92.7 % (n=217) and 7.3 % (n=13) were employed. 27.8 % of spouses (n=65) had morbidity. The highest and lowest mean scores in the study population were found for physical function (76.62 ± 21.88) and bodily pain (53.58 ± 24.96) respectively. The quality of life of the spouses in four domain were significantly lower than Iranian female normal population (p<0.05). Unemployment, lower education in caregive r and history of hospitalization in survivors, were significantly accompanied with poorer health related quality of life in the spouses.
    Conclusion
    The findings demonstarate that health related quality of life in caregive rs was poor. Attention should be paid to caregiver's health and well being. By identifying the burden that a caregiver experiences, interventions can be targeted more accurately to support family care giving.
  • Mohsen Jafari, Mohammadhossein Khabaz, Nahid Bijeh * Page 19
    Background And Objective
    Hamstring to quadriceps strength ratio (H/Q) is one of the most important knee injury risk factors. The aim of this research was to compare H/Q in female athletes and nonathletes.
    Materials And Methods
    The subjects of this research were 28 female athletes with mean age, height and weight of 20.21±3.05 y, 163.48±5.73 cm and 57.74±7.01 kg, as well as 12 female nonathletes with mean age, height and weight of 21.5±1.9 y, 160±4.19 cm and 52.8±6.64 kg. After specification of data normality (with Kolmogorov–Smirnov test) independent sample T test was used to show differences between groups.
    Results
    Statistical analysis of data revealed that there was no significant difference in peak torque of H/Q between the athletes and non-athletes.
    Conclusion
    Regular exercise is not main factor for knee balance and trainings should designed to establishing functional balance of hamstring and quadriceps for prevention of knee injuries
  • Poopak Izadi *, Mohammad Ebrahim Yar Mohammadi, Nahid Kholdi, Babak Izadi, Sasan Anari, Naser Yazdi, Morteza Sedehi Page 27
    Background
    To determine the effect of oral zinc sulfate supplementation given with coamoxiclav as compared with coamoxiclav alone for treatment of otitis media with effusion (OME). The efficacy was assessed 3 and 6 weeks after administration.
    Materials And Methods
    In a double – blind, randomized trial 4 to 14 years old children with OME who referred to ear, nose and throat clinic, were randomly assigned into two groups: Zinc group Placebo group. Children were examined by otoscopy and tympanometry at entry and after 3 weeks of treatment. For children who had not been cured completely after 3 weeks, treatment continued for more 3 weeks (total of 6 weeks).
    Results
    A total of 52 children were studied consisting zinc group 29 and placebo group 23 children. At the end of the first course of treatment (3 weeks) 62.1% of children in the zinc group had clinical improvement compared with 43.5% of children in placebo group.Tympanometrically, there was no statistically significant difference between two groups. There was no statistically difference between two groups at the end of second Course of treatment (6 weeks), too. But the response rate of zinc group was better than the placebo group (43.8 versus 12.5% clinically and 56.3 versus 40 tympanometrically) Zinc administration and cycles of treatment had not statistically significant relationship.
    Conclusion
    Although in this study oral zinc sulfate supplementation had not statistically effect on treatment of OME, the response rate was better in zinc group compared to placebo group specially for longer administration. according to the findings, it seems more studies about oral zinc supplementation in the treatment of OME is needed.
  • Azam Pahlavansadegh *, Hassanali Bakhtiarnasrabadi Page 35
    Background And Objective

    The History of happiness is as long as the history of creation of the human being. during the past centuries, human being tried to move from painful and suffering conditions and reach to a better life condition for himself/herself. The present study intends to investigate the rate of happiness and effective factors on it and the effectiveness of happiness program education of Fordyce on martyrs’ and veterans’ families. In this study only individual, social, and familial factors were considered.

    Materials And Methods

    The method is interventional. Sample of 80 individuals was selected by available sampling method. The data was gathered by standardized Fordyce inventory with reliability coefficient of 0/81 and its validity was 0/84 in compared with the same tests. In the scholar-made test, the factors of happiness were examined with reliability coefficient of 0/87 and accepted validity. Data was analyzed by using the deductive methods of analysis of regression and t - test.

    Results

    Personal factor with b = 0/181 and p<0/05 and familial factor with b = -0/013 and p<0/868 had role of effectiveness and non effectiveness on happy score respectively. Comparing experimental and control groups in happy score, the T-test showed significant diference between these groups.

    Conclusion

    Among the effective factors on happiness, personal factor influenced on happiness positively, but there was no significant relation about family and social factors. Also the results of experimental phase showed that training variables and changing the attitudes can enhance the rate of happiness in the individuals.

  • Hassan Ziraki Zangbar *, Hassan Ashayeri, Mohammad Kamali, Faranak Aliabadi Page 47
    Background
    Management and rehabilitation of disabilities relevant to fine finger dexterities in spastic cerebral palsied patients is often complex and challenging, therefore exploiting an easy and effective method similar to music therapy for completing the rehabilitation process can be most essential.
    Objective
    The Aim of the present study was to investigate the effect of Rhythmic-melodic stimulants on fine finger dexterities of spastic cerebral palsied children.
    Materials And Methods
    twenty patients (9 girls and 11 boys) suffering from spastic cerebral palsy with ranging in age from 7-12 years participated in this semi-experimental study. Ten of them randomly assigned to experimental group and followed to control group. Musical intervention was performed for experimental group. Level in fine finger dexterity of two groups assessed before and after intervention via the Purdue pegboard Test. Data was analyzed by U Mann-Whitney and Wilcoxon Signed Ranks Test.
    Results
    The results indicate that Patients in the experimental group demonstrated a significant increase from pretests to posttests in third, fourth and fifth stages of Purdue Pegboard test (P<0/05). However, there was no significantly difference between pretest and posttest of first and second stage (P>0/05)
    Conclusion
    it seems as thought musical activities in this study only can affect and improves bilateral fine finger dexterities. However, there was no any effect in unilateral dexterities.
  • Alireza Soltanian, Soghrat Faghihzadeh *, Abbas Gerami, Daryoush Mahdi Barzi, Jing Cheng Page 55
    Background And Objective
    A one of the most power on assesses treatment effect is doubled-blind clinical trial. Therefore, deviation of protocol would impede the results in clinical trial. In practice (especially in studies which intervention is drug medication) is non-compliance. Researchers use intention-to-treat analysis for estimation of treatment effects in clinical trials with non-compliance. When there is noncompliance in participants, ITT estimation will have lower precision. In this paper we adjusted noncompliance effect to compare of active treatment and placebo.
    Materials And Methods
    In this paper we used Mehdi-Barzy' study data that was a placebo control, double blind crossover clinical trial and the objective of this study in 42 patients was to assess efficacy of herbal pomade “A” (analgesic effect and improvement function) using locally in patients with primary knee osteoarthritis over 3 weeks. Our model adjusted intention-to-treat estimand under conditional compliance estimation.
    Results
    In the study 42 patients were participate with 30 (71.4%) women. Baseline variables like sex, age, education, weight, height are same in herbal joint and placebo groups. Portions of noncompliance in first and second period were 35.7 and 23.8 percent, respectively, in Mehdi-Barzy' study that based on ITT was adjusted. Standard error and likelihood ratio based on our model were less than standard model
    Conclusion
    ITT estimand base on our model is better than standard ITT estimand in compare to active treatment and placebo effects.
  • Behzad Imeni, Sima Kermanshahi *, Sayed Kamal Mousavi Page 63
    Background And Objective
    The present study is a Quasi-experimental study which has been done in department of Emergency, Imam Khomeini hospital, Hamedan. The aim is to study the effects of hydrocolloid dressing as compared to 1 % silver sulfadiazine in healing process of the second degree burns.
    Materials And Methods
    In this study we selected 30 patients every one was two burn lesions, one lesion a test group (with tragacanth gel dressing) and the second lesion ad control group (with 1% silver sulfadiazine dressing).The instruments were check list to determine the percentage of burn area, healing and check list to elaborate degree of pain. we completed for each dressing session. To analysis the data we used pair T-test and k-square and fisher test.
    Results
    According to results, duration of healing the wound in test group was 8.06 days and in control group it was 13.2 days, Using pair T-test there was a significant difference between two group (P=0.000) that indicates shorter periods of healing in second stage burns of test groups compared to control group also indicates meaning number the mild degree of pain (1.97) in test group as compared to moderate degree of pain (4.64) in control group, using pair T-test there was significant difference between two groups (P=0.000) that indicates test severe pain test group as compared to control group.One important finding was the score of wound healing was a significant statistical difference between two groups (P=0.000). Additionally for all criteria of burn healing there was a significant difference P<0.05 between two groups that indicates better healing process & second degree burns in test group compares to control group.
    Conclusion
    it is suggested applying hydrocolloid dressing for second degree burns.
  • Abdolhossein Parno, Reza Gharakhanloo *, Mahdi Hedayati, Reza Mahdian, Zeinab Gorgin Page 71
    Background And Objective
    Calcitonin Gene-Related Peptide (CGRP), a 37-amino acid peptide, is broadly distributed in the peripheral and central nervous systems of vertebrate and invertebrate species. The purpose of the present study was to investigation the effects of Concurrent (Resistance and Endurance) and Resistance Training on the content of CGRP in Slow and Fast Muscles of Adult Wistar Rats.
    Materials And Methods
    Twenty -three male Wistar rats (10 mo of age, 220 ± 15 gr, Iran Pasteur Institute) were randomly divided in to three groups (control (n=7), concurrent training (n=8), and resistance training (n=8)). They completed 12 weeks of training according to protocols. Animals of the resistance group were placed in metal cage with a wire-mesh tower, with two water bottles set at the top. Concurrent group completed a combination of both resistance and endurance trainings (5 days a week, 60 min/day, 30 m/min speed). Forty-eight hours after the last session of protocols, animals were anaesthetized. The right Soleus (as slow muscle) and Anterior Tibialis (as fast muscle) were removed under sterile condition via an incision on dorsolateral of the hindlimb. The tissues were removed quickly and freezed in liquid Nitrogen and were kept at -70 ° C for later usage. For CGRP assay, ELISA kit was used. One-way ANOVA was used to analyze the data.
    Results
    There was a significant difference between the control and concurrent training groups in slow muscle CGRP content. Moreover, the content of CGRP in both fast and slow muscles was significantly different when resistance training group was compared with the control group.
    Conclusion
    Both resistance and concurrent training increased the content of CGRP in the fast and slow muscles. Therefore, CGRP increase depends on the nature of activity and probably its duration and intensity, more than muscle type.The results should be considered, in the role of CGRP in NMJ remodeling.